Offentliga föreläsningar

Välkommen till offentliga föreläsningar vid Jönköping University. Här anslås programmet för kommande termin. Med anledning av coronavirusets spridning erbjuds resterande föreläsningar under vårterminen endast digitalt. Flera av våra föreläsningar kan också ses i efterhand via Jönköping Universitys YouTube-kanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Om du vill få en påminnelse via e‑post cirka en vecka före varje föreläsning, kontakta:

Carl-Johan Svensson
036-10 13 77

Under flera torsdagar erbjuds populärvetenskapliga föreläsningar som på olika sätt knyter an till högskolans intresseområden. Föreläsningsserien samarrangeras med Folkuniversitetet. Ingen föranmälan krävs och alltid fri entré. 

Tid och plats

Vanligtvis sker våra offentliga föreläsningar i Sal Hc113 (entréplan), Högskolan för lärande och kommunikation, men under rådande situation kommer föreläsningarna ges online i den utsträcknings som det är möjligt. Föreläsningarna startar kl 18.30 och pågår i cirka en timme.

Föreläsningarna kommer i de flesta fall att streamas live via YouTube.

Till livestreamingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Program

  • 23 april

    INSTÄLLD: Ett liv utan gjutna komponenter – vilken mardröm!

    Salem Seifeddine, professor i materialmekanikHur skulle vi klara av vardagen om inte gjutna produkter fanns? Hade vi kunnat bada så enkelt som vi gör idag, åkt bil, buss eller flygplan? Tveksamt! I denna föreläsning kommer vi att bekanta oss med konsten att gjuta och njuta, samt ta del av hur en del uppfinningar har kommit till och hur moder jord gläds åt dessa!

Sidan uppdaterad 2020-04-17

Sidan uppdaterad 2013-06-13