JU på Almedalen

Jönköping University medverkar på Almedalsveckan för första gången i samverkan med Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och flera andra kommuner i länet. Att genom samverkan möta samhällsutmaningar är det tema som avspeglar sig i de seminarier som Jönköping University genomför i Almedalen.

Almedalen, forto Region Gotland

 

För Jönköping University har det sedan starten 1994 varit viktigt att samverka och att göra skillnad – för studenterna, för samarbetspartners, för näringslivet, för regionen och för hela nationen. I år, när vi firar 25 år, passar vi på med ytterligare ett jubileum när vi för första gången medverkar på Almedalsveckan tillsammans med Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och flertalet andra kommuner i länet.

– Jönköping University är en stark forsknings- och utbildningsmiljö som driver kvalitativ verksamhet i samverkan med många olika samarbetspartners. Vi bidrar med stolthet till samhällsdebatten och regionens utveckling, säger Agneta Marell, rektor Jönköping University.

När Jönköpings län nu behöver positionera sig än mer nationellt som ett attraktivt, dynamiskt och utvecklingsorienterat län kan Jönköping University bidra genom sina samverkansarbeten, som existerar i många olika skepnader och former. Gemensamt för dem är att resultaten ofta har stor betydelse för det omgivande samhället.

– Vi ser fram emot att ta ett aktivt kliv in i den nationella debatten tillsammans med regionen och visa på Jönköping Universitys styrkor under Almedalsveckan, säger rektor Agneta Marell. Att delta på en gemensam arena, under gemensamt namn är ett sätt att fortsätta bygga långsiktiga, hållbara samarbeten.

Den gemensamma arenan, Jönköpings län – en smart arena, finns på Strandvägen, H 552, Visby.


Besök gärna vår gemensam webbplats Jönköpings län – en smart arena 

Logo - Jönköpings län - en smart region

Den gemensamma arenan, Jönköpings län – en smart arena, finns på Strandvägen, H 552, Visby.


Sidan uppdaterad 2019-06-28

Om oss
Sidan uppdaterad 2019-06-10
Genom att surfa vidare på JU.se godkänner du att vi använder cookies. Mer information