ECIL - European Certificate in Intergenerational Learning

ECIL är en förkortning av European Certificate in Intergenerational Learning och är ett tvåårigt EU-projekt som pågick mellan 2012 och 2014. Projektet syftade till att utveckla en distansutbildning i generationsöverskridande lärande i fem olika länder: Storbritannien, Slovenien, Spanien, Bulgarien och Sverige.

ECIL genomfördes inom ramen för ”Transfer of Innovation” i Leonardo da Vinci-programmet. Projektledare och värd för ECIL var Beth Johnson Foundation i Storbritannien. De har också tagit fram den kurs i generationsöverskridande lärande som låg till grund för den distansutbildning som sedan utvecklades inom ECIL.

Övriga partnerorganisationer i projektet var Högskolan för lärande och kommunikation, Sverige, Association Generations, Bulgarien, University of Granada, Spanien, och Slovenian Third Age University, Slovenien. De som arbetade med ECIL inom Encell var Ann-Kristin Boströmöppnas i nytt fönsterCecilia Bjursellöppnas i nytt fönster och Karolina Boberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-06-16